Referenties

Cibor | Betere salarisadministratie; minder werk.

Dankzij Suivo is de registratie van en het inzicht in de tijdsindeling en het tijdsgebruik van de medewerkers van Cibor aanzienlijk verbeterd. Ze houden hun eigen bewegingen en werktijden bij, wat veel gemakkelijker is voor technici en administratief personeel. De gegevensverwerking verloopt sneller en met minder fouten.

cibor logo
Cibor
Cibor

Over

Cibor biedt een uitgebreid dienstenpakket aan voor het oplossen van problemen in en rond gebouwen en zwembaden. De dienstverlening is opgedeeld in vier afdelingen: lekdetectie, bouwpathologie, speciale hersteltechnieken en betonbewerkingen. Of het nu gaat om gas-, water- of brandstoflekken, geurhinder, tochtproblemen, een kapotte afvoer, zwaarlastverankeringen, gaten boren in beton, … altijd legt Cibor dezelfde snelheid, nauwgezetheid en professionaliteit aan de dag.

De uitdaging

In de afgelopen 15 jaar is Cibor aanzienlijk gegroeid, heeft het zijn diensten uitgebreid en interventies over het hele land aangeboden. Deze evolutie ging ook gepaard met niet ongewone groeipijnen. Het hele proces van tijdsregistratie was bijvoorbeeld dringend aan een nieuwe aanpak toe. Het verwerken, controleren en eventueel aanpassen nam gewoon te veel tijd in beslag. De handgeschreven documenten waren soms moeilijk te lezen en raakten af en toe kwijt. Ook werden geregistreerde uren vaak last-minute of zelfs te laat doorgegeven, waardoor Cibor onzeker werd over de juistheid. Dit leidde tot dubbel werk en tijdverlies. Een bijkomend gevolg was dat de uitbetaling van salarissen en de facturering aan klanten niet altijd correct verliep. Cibor wilde een nauwkeurige en betrouwbare oplossing.

De oplossing

Time Logger, een app van Suivo, bood een oplossing voor de uitdagingen van Cibor en maakte het onder andere eenvoudiger om uren nauwkeurig bij te houden, wat zowel gunstig is voor de technici op het werk als voor de administratieve medewerkers.

Dankzij de nieuwe methode voor urenregistratie verloopt de loonberekening (voor mobiliteitsvergoedingen) bij Cibor een stuk beter. De organisatie heeft niet langer te maken met zoekgeraakte urenbriefjes, werkbonnen of ander papierwerk. Handmatige invoer vervalt en er hoeven geen slordige handschriften meer ontcijferd te worden. Bovendien hoeft de verwerking niet te wachten tot de papieren of urenbriefjes binnen zijn. Door deze processen te optimaliseren wordt de facturering aan de eindklant ook nauwkeuriger en sneller.

Werknemers houden bij welke interventies ze doen en registreren hun werktijd. Als ze onderweg zijn, kunnen ze dit zelf als reistijd aangeven. Voor de technische lekdetectie- en reparatieafdelingen gebeurt dit met de 'Time Logger' app. Urenregistratie voor de betonafdeling gebeurt op een andere manier. Medewerkers identificeren zich met een badge als ze in hun voertuig stappen. De zwarte doos in hun voertuig registreert en verzendt. Voor betonwerk is registratie voor Check-in-at-work verplicht. De zwarte dozen in de voertuigen in combinatie met zogenaamde geofencing zorgen ervoor dat dit automatisch gebeurt. Cibor plaatst een virtueel hek rond elke bouwplaats dat registreert wanneer het voertuig binnenrijdt. De sociale zekerheid wordt automatisch op de hoogte gebracht en Cibor is compliant. Ongeveer zeventig mobiele werknemers gebruiken de Time Logger. Ongeveer tien werknemers gebruiken de badge in het voertuig.

Iedereen profiteert ervan: onze werknemers op het werk, onze mensen in planning en administratie en ook onze klanten.
Marijn Delespaul
IT manager

Nauwkeuriger

De bovenstaande praktijken zijn heel eenvoudig en veel nauwkeuriger dan vroeger. Vroeger werden uren vaker verkeerd ingeschat of zelfs vergeten door te geven. Nu verlopen de uitbetalingen aan medewerkers soepeler. De registraties via de app of via de black box worden gecentraliseerd op het Suivo IoT Cloud Platform en de gegevens worden automatisch gesynchroniseerd met de gegevens van de Protime-app van SD WORX.

Marijn Delespaul, IT-manager bij Cibor: "De verwachtingen worden waargemaakt: we werken nauwkeuriger, betrouwbaarder, sneller en efficiënter. En er is een bijkomend voordeel, namelijk de toegenomen tevredenheid bij onze medewerkers en klanten. We merken een positieve impact op onze klantenservice. Door de vrijgekomen tijd kunnen onze administratieve medewerkers meer aandacht besteden aan de klant en zijn vragen. Dit is veel aangenamer voor zowel de medewerker als de klant."

 

Cibor
Cibor

Patrick Peeters, algemeen directeur van Cibor: "Hoewel onze hoofdwens al vervuld was, kwamen we in de loop van het project nog een leuke meerwaarde tegen. Een onverwacht effect dat me nog enthousiaster maakt over het project. Voorheen werd de verplichte Check-in-at-work handmatig gedaan, meestal een dag voorafgaand aan de activiteit. Als dat niet lukte of werd vergeten, kon de technicus die dag niet aan de slag. Dankzij de automatische registratie met Check-in-at-work is dat probleem volledig geëlimineerd."

Marijn Delespaul vervolgt met andere voordelen: "Omdat we met de track-and-trace ook de locatie van onze monteurs kunnen zien, is het makkelijker om urgente interventies die op de dag zelf binnenkomen meteen door te sturen naar de dichtstbijzijnde specialist."

De komst van Suivo heeft veel processen gestroomlijnd. Hiervan profiteren zowel de mobiele medewerkers als de plannings-, administratie- en HR-medewerkers. Zij merken deze operationele voordelen elke dag. De organisatie wint aan efficiëntie en bespaart geld. Omdat je het werk beter kunt inschatten, verloopt de communicatie met de eindklant over de planning van het werk ook beter. Dit is belangrijk wanneer je klant te maken heeft met een dringende ingreep zoals bijvoorbeeld een gaslek.

Bekijk de videozaak hier.

De resultaten